Министерството на външните работи на Република България приветства постигнатата договореност

...
Министерството на външните работи на Република България приветства постигнатата договореност
Коментари Харесай

Външно приветства решението за името на Македония

Министерството на външните работи на Република България приветства постигнатата договореност сред държавното управление на Република Гърция и държавното управление на Република Македония по въпроса за името.

По този метод се отваря пътят към европейската и евро-атлантическата интеграция на нашата съседка. Това е действителен късмет в края на българското Председателство на Съвета на Европейския съюз да има прогрес и небосвод за започване на договаряния за присъединение, показват от Министерство на външните работи.

Република България е признала Република Македония с конституционното й име още през януари 1992 година и новото име Република Северна Македония не следва да бъде интерпретирано като съображение за възможна смяна на съществуващите граници или искания към съседите по отношение на език, просвета, история и еднаквост.

Министерство на външните работи ще упорства нашите две прилежащи, партньорски и другарски страни да дадат гаранции, че в контракта посред им тези два правилото ще бъдат недвусмислено декларирани и доказани, се споделя още в позицията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР