Министерството на външните работи на Полша потвърди, че във вторник

...
Министерството на външните работи на Полша потвърди, че във вторник
Коментари Харесай

МВнР на Полша потвърди, че ракета руско производство е паднала в страната


Министерството на външните работи на Полша удостовери, че във вторник в източната част на страната е паднала ракета съветско произвеждане, предадоха международните новинарски организации.

В изказване на полското външно министерство се показва, че ракетата е паднала в село Пшеводув, покрай границата с Украйна, в 15:40 ч. локално време.
Ракети паднаха в Полша
Снимка: Getty Images

При случая починаха двама души.

Министерството е повикало посланика на Русия по отношение на случая, съобщи Българска телеграфна агенция. Руското министерство на защитата назова по-рано през днешния ден изказванията за съветски бомби, паднали в Полша, " умишлена провокация ", заяви държавната осведомителна организация ТАСС.

Министерството на защитата отхвърли въоръжените сили на страната да са изстрелвали ракети в региона на полско-украинската граница.

НАТО следи ситуацията и съдружниците поддържат тясна връзка. Важно е всички обстоятелства да бъдат открити, уточни Столтенберг в „ Туитър “.

Лидерите на Европейски Съюз, присъстващи на срещата на Г-20 в Бали, евентуално ще беседват в сряда, с цел да обсъдят гърмежа в Полша, съобщи във вторник ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от " Ройтерс ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР