Министерството на външните работи на Китай разкритикува Съвета на ООН

...
Министерството на външните работи на Китай разкритикува Съвета на ООН
Коментари Харесай

Китай се оплаква от "двойните стандарти" на ООН във връзка с войната в Украйна

Министерството на външните работи на Китай разкритикува Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, откакто той одобри резолюция по отношение на съветските нарушавания в Украйна, като съобщи, че органът демонстрира " двойни стандарти ", оповестява CNN.

По време на постоянния брифинг в петък представителят Джао Лиджан упрекна Съвета, че толерира експанзията на някои страни, до момента в който осъжда други.

В четвъртък Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида одобри резолюция за следствие на хипотетичните нарушавания на правата на индивида от страна на съветските войски в Украйна. Всички членове като се изключи Китай и Еритрея гласоподават в поддръжка на резолюцията.

" Политизираните двойни стандарти и изборните практики в Съвета по правата на индивида се усилват. Причината, заради която Китай гласоподава срещу Украйна, се основава на кардиналната позиция на Китай по украинския въпрос ", сподели Джао.

 

" Съветът по правата на индивида постоянно организира специфични съвещания в някои страни, само че не съумява да предприеме дейности против някои други страни ", добави Джао, който сложи под въпрос резултатите на Организация на обединените нации по несвързани въпроси, в това число дезинформация, расизъм, принуждение с огнестрелно оръжие и корист с мигранти.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР