Министерството на външните работи на Франция предупреди настойчиво“ всички френски

...
Министерството на външните работи на Франция предупреди настойчиво“ всички френски
Коментари Харесай

Париж призова френските граждани да напуснат незабавно Беларус по шосе - Свят

Министерството на външните работи на Франция предизвести „ упорито “ всички френски жители да не пътуват в Беларус, а тези, които се намират в страната, неотложно да я изоставен поради новата атака, стартирана от Русия в Украйна, заяви Ройтерс в понеделник.

„ В подтекста на дейностите на Русия в Украйна и затварянето на беларуското въздушно пространство, не се предлагат всевъзможни пътувания до Беларус. Французите, които се намират на територията на Беларус, са поканени да изоставен страната без закъснение по шосе през Литва, Полша или Латвия “, се споделя в изказване на френското дипломатическо ведомство.

Френските жители, които желаят да изоставен Беларус със аероплан, би трябвало да аплайват за изходна виза в Министерството на вътрешните работи на Беларус.

По-рано френският външен министър Катрин Колона съобщи, че Беларус рискува да попадне под спомагателни наказания, в случай че поддържа специфичната военна интервенция на Русия в Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че водачът на Беларус Александър Лукашенко ще има проблеми, в случай че се включи интензивно в спора в Украйна. Макрон напомни, че Европейски Съюз към този момент е наложил наказания против Беларус, откакто страната позволи съветски военни да бъдат ситуирани на нейна територия за прекачване в Украйна.

В началото на октомври Лукашенко разяснява беларуското присъединяване във войната, която Минск и Москва назовават специфична военна интервенция, по този начин „ Ние участваме там – не го крием, само че не убиваме никого, не изпращаме на никое място наши военни, не нарушаваме нашите отговорности. " Според него Беларус лекува, храни хората, и то освен руснаците – „ Ние храним най-много тези бежанци, просяци, бедните, които идват при нас от Украйна по 400-500 души дневно “.

Ден по-рано, в неделя Съединени американски щати приканиха своите жители да изоставен неотложно територията на Русия заради войната в Украйна и риска от случаен арест или тормоз от страна на съветските силови структури.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР