Министерството на външните работи (МВнР) остро осъжда инцидентите от вчера

...
Министерството на външните работи (МВнР) остро осъжда инцидентите от вчера
Коментари Харесай

София остро осъжда инцидентите от вчера в Скопие, при които пострадаха български граждани

Министерството на външните работи (МВнР) остро осъжда случаите от през вчерашния ден в Скопие, при които пострадаха български жители, последователи на ПФК „ Левски “, а един от тях – изключително тежко. Това се посоча в позиция на Министерство на външните работи, изпратена до медиите.

Раненият български жител сега е в устойчиво, само че тежко общо положение и се възвръща след оперативна интервенция в болнично заведение в Скопие. Представители на българското посолство са в непрекъснат контакт с потърпевшия наш съотечественик и с неговите близки, както и с локалните здравни управляващи.

От Министерство на външните работи показват страдание, че позитивният и спортменски дух на дуела сред ПФК „ Левски “ и ФК „ Шкупи “ беше засенчен от прояви на експанзия отвън футболния терен.

Очакваме способените органи в Република Северна Македония да подхващат нужните дейности за дейно следствие и правосъдие по отношение на тежкия случай, допълват от министерството.

За следващ път подчертаваме основното значение, което има предприемането на ефикасни ограничения за предварителна защита на сходни прояви на експанзия и гарантиране на сигурността на всички жители, показват още от ведомството.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР