Министерството на външните работи /МВнР/ достави зад граница всички машини

...
Министерството на външните работи /МВнР/ достави зад граница всички машини
Коментари Харесай

Четири секции - в САЩ, Австралия и Нова Зеландия, няма да получат бюлетини навреме

Министерството на външните работи /МВнР/ достави зад граница всички машини за гласоподаване и бюлетините за 99,47 % от секциите, заяви пресцентърът на външното ни министерство.

Оттам прецизират, че взаимно със своя логистичен сътрудник DHL е била осъществена невиждана организация в границите на 72 часа по подготовка, изпращане и снабдяване до всички континенти по света (с изключение на Антарктида) на 710 000 бюлетини за 750 секции, както и на 326 машини за гласоподаване, избрани за 208 секции.

Въпреки непрекъснато полаганите старания от Министерство на външните работи, задграничните ни представителства и логистичния ни сътрудник, заради късите периоди, далечните дистанции и компликациите, свързани с пандемията по света, единствено в четири секции: две в Австралия - Аделаида, Бризбън; една секция в Нова Зеландия - Крайстчърч и една секция в Съединени американски щати - Сейнт Луис, щата Мисури, бюлетините няма да могат да бъдат доставени преди началото на изборния ден. Четирите секции са 0,53 на 100 от общия брой секции зад граница.

Министерството на външните работи е уведомило Централната изборна комисия за тези четири секции и се чака ЦИК да вземе решение за реда и метода, по който да се организира изборния развой в тях, се показва в известието.

На 16 ноември 2021 година в 13.00 часа Министерство на външните работи е получило от печатницата на Българска народна банка бюлетините и неотложно е почнало тяхното пакетиране и оформяне като дипломатическа поща. Всички 750 колета с бюлетини бяха готови за изпращане в границите на 8 часа, като първите 250 от тях бяха предадени на DHL в 19.00 часа и отпътуваха на същия ден, вторник, 16 ноември 2021 година, се показва в известието.

На 17 ноември 2021 година с DHL са били превозени още 250 колета, а със личен превоз на Министерство на външните работи в сряда и четвъртък тази седмица отпътуваха и останалите бюлетини за региона на Балканите, Австрия, Турция и Молдова, осведомят от Министерство на външните работи.

Оттам прецизират, че на 16 ноември, след получен достъп до машините за секциите отвън страната 336 машини са били завършени като дипломатическо карго в границите на 5 часа и 224 от тях са отпътували още в същия ден с DHL. Останалите 112 машини са били доставени със личен превоз по предопределение до дипломатически и консулски представителства откъдето в днешния ден се реализира предаването им на секционните изборни комисии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР