Министерството на външните работи изразява своето силно възмущение по повод

...
Министерството на външните работи изразява своето силно възмущение по повод
Коментари Харесай

МВнР: Вандалските прояви с нацистка символика нямат място в нашата страна


Министерството на външните работи показва своето мощно отвращение във връзка провелата се на 21 април т.г. в София среща на представители на крайнодесни организации от страната и чужбина. Като груба провокация и посягане против морала на българското общество и историята на българската страна се преглеждат разлепените некролози и афиши на Адолф Хитлер в разнообразни градове у нас, както и вандалското опозоряване с нацистка символика на монументи и обществени здания. Това се споделя в известие на пресцентъра на Министерството на външните работи във връзка със срещата същия ден в София на националисти от България и други страни, проведена от Български Национален съюз под наслов: "Заедно за Европа на Отечествата ".

За следващ път, по най-категоричен и изострен метод, осъждаме всички сходни дейности, интензивно прокламиращи ксенофобски, антисемитски и расистки послания. Такива цинични прояви нямат място в нашата страна и не отразяват ценностната система на нашия народ, който постоянно се е противопоставял на фанатизма и екстремизма във всяка една тяхна форма, се споделя в изказването на Министерство на външните работи.

Изповядването на ненавистническа идеология, дружно с нейните проявления, следва да бъде акт преследван с безспорната суровост на закона. Това е взаимен ангажимент на цялото българско държавно управление и способени институции, в който Министерство на външните работи е влагало, влага и ще продължи да влага оптимални старания, с цел да се опълчи на всички вероятни форми на антисемитизъм, ксенофобия, расизъм и език на омразата, както в страната, само че по този начин също и посредством интензивно съдействие в границите на процесите на европейската и международна сцена, се отбелязва още в известието.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници призоваваме да бъдат защитавани главните европейски полезности като зачитането на човешкото достолепие, свободата на личността и правата на индивида. Красотата на българския народ произтича от неговото разнообразие - културно, религиозно и етническо, което той е съхранил във вековете на своето битие и не следва да бъде позволявано на нищо и никой да го петни и разрушава. Всички дейности и демонстрации, насаждащи ненавист и назадничавост, са несъвместими с нашето схващане за цивилизованост и либералност на едно общество, акцентира Министерство на външните работи.

Българското държавно управление ще продължава да основава нужните предпоставки за среда, освободена от всички прояви на дискриминация, в това число посредством взаимната си работа с интернационалните организации, като Европейски Съюз, ОССЕ, Съвета на Европа и Организация на обединените нации за предприемане на общи действия за противопоставяне на тези отрицателни феномени и за насърчаването на взаимно почитание, съгласие и приемливост, акцентира в изказването си Външно министерство.

Министерство на външните работи показва мощната си поддръжка за работата на способените правоохранителни органи и се надява виновните за разпространението и демонстрирането на човеконенавистническа идеология да бъдат навременно открити и да понесат цялата суровост на наказванията произлизащи от българското законодателство, се споделя в умозаключение на изказването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР