Министерството на външните работи и посолството на България в Джакарта

...
Министерството на външните работи и посолството на България в Джакарта
Коментари Харесай

Към българите на о. Бали - вулканът Агунг е пред изригване

Министерството на външните работи и посолството на България в Джакарта осведомиха, че Индонезия е повишила равнището на възможен риск от изригване на вулкана " Агунг " на най-високата четвърта степен.

Във връзка с това външното ни министерство приканва всички българи, живеещи или пребиваващи все още на остров Бали, да наблюдават известията на локалните медии и да следват прецизно напътствията на управляващите при положение на изключителна обстановка.

 Вулканът
Вулканът " Агунг " на о. Бали може да изригне всеки миг

Евакуираните са към този момент над 75 000 души

Министерство на външните работи предлага сънародниците ни в Бали да вземат и персонални ограничения за сигурност, измежду които:

Превантивни:
Да се уверят, че разполагат с задоволително питейна вода и хранителни продукти; Да се снабдят с маски против прах; Да пазят персоналните си документи; Да се свържат с туроператора или самолетната компания си, с цел да се уверят, че при положение на евакуация ще бъдат превозени до безвредно място. Да се уверят, че имат годна здравна застраховка, включваща помощ при изключителни обстановки, в това число вследствие на вулканична активност.
При вероятно изригване:
Да не излизат навън и да не отварят прозорци; Да носят чифт диоптрични очила, при положение, че употребяват контактни лещи, защото вулканичната пепел би могла да сътвори риск от инфекции.
 100 000 души са евакуирани поради вулкана на о. Бали
100 000 души са евакуирани поради вулкана на о. Бали

Агунг е пред изригване

Министерството на външните работи и посолството ни в Джакарта приканват и всички български жители на острова да се записват на уеб страницата на министерството в рубриката " Пътувам за " . Там сънародниците ни би трябвало да дават и мобилен телефон, имейл и прецизен адрес на местожителство на остров Бали, с цел да може консулските ни управляващи да окажат своевременна помощ при потребност.

В случай на потребност българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Джакарта на тел. +62 21 390 4048 , а при изключителна обстановка и в извънработно време - на денонощния дежурен телефон +62 811 932 200 .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР