Министерството на туризма удължава срока за кандидатстване по Програмата за

...
Министерството на туризма удължава срока за кандидатстване по Програмата за
Коментари Харесай

Министерство на туризма удължава срока за възстановяване на средства по програмата за хуманитарна помощ

Министерството на туризма удължава периода за кандидатстване по Програмата за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Украйна за отчетния интервал от 01 май – 31 май 2022 година, съобщават от пресцентъра на министерството.

Програмата започва на 1 юни, само че заради събитието, че 4 и 5 юни са почивни дни и това е последното кандидатстване по Програмата за интервала 24 февруари – 31 май, Министерство на туризма удължава периода за кандидатстване до 16:30 часа на 6 юни.

От ведомството напомнят, че при положение, че лице не е кандидатствало в избраните периоди по първи и/или втори регистриран интервал, може да кандидатства и в този момент, само че не по-късно от 16:30 ч. на 06 юни.

По тази стратегия, разселените лица от Украйна, обхванати от краткотрайната протекция, въведена в деяние от Европейския съюз и предоставена в Република България по Закона за убежището и бежанците, в това число и лицата под 18 години, имат право на филантропична помощ за настаняване и изхранване в места за настаняване, вписани в Националния туристически указател или в основания за задачите на осъществяването на програмата Регистър за места за заслон, в общ размер на 43,60 лева с включително Данък добавена стойност на едно лице за нощувка и храна дневно, включително туристически налог и превозване, когато е осъществено.

Заявленията за погашение на средствата се подават по електронен път посредством Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ) от 10:00 часа на 1 юни до 16:30 часа на 06 юни.

Линк към отворената Програма за кандидатстване: 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР