Министерството на туризма ще продължи интензивните проверки по плажовете това

...
Министерството на туризма ще продължи интензивните проверки по плажовете това
Коментари Харесай

Ангелкова ще следи зорко стопанисването на плажовете

Министерството на туризма ще продължи интензивните инспекции по плажовете това лято и ще следи прецизно да се съблюдават отговорностите за стопанисване на линиите и на местата за настаняване и хранене.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила на среща в курорта Златни пясъци с хотелиери и други представители на сектора.

В нея се включиха също регионалният шеф на Варна Стоян Пасев и кметът на община Варна Иван Портних, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Сутринта имахме доста ползотворна полемика с представители на локалната власт и контролните органи от Северното Черноморие и на нея уточнихме, че тази година взаимно ще организираме повече инспекции.

Те обаче ще се реализират по този начин, че да не пречат на главната активност на туристическия отрасъл.

„ Ние като институция, виновна за ръководството на морските плажове, ще следим безкомпромисно дали се съблюдават договорите за наем и концесия, както и условията към местата за настаняване, хранене и развлечения “, уточни Ангелкова.

Министърът подчертава, че контролът за положително качество в туризма върви редом с понижаване на административната тежест за бизнеса и жителите. С измененията в Закона за туризма доста се облекчи работата на сектора, като отпаднаха 19 типа документи на хартия, изисквани досега.

Министърът предвижда сполучлив сезон и заяви, че ранните записвания за пазар България вървят добре.

„ Очакваме 5 % растеж на декларираните полети. Ще се реализират полети на „ Томас Кук “ на летище Варна до Англия, което ще подкрепи сезона “, заяви още отрасловият министър.

Сред дискутираните тематики бе и реконструкцията на пречиствателната станция в комплекса.

Очаква се идващото лято тя да влезе в употреба. Много неща се вършат взаимно с останалите институции за възстановяване на пътната инфраструктура в курортните зони и това е явно, акцентира министър Ангелкова.

Тя анонсира, че следва министерството да провежда и конференция взаимно с Министерство на околната среда и водите за оптималното събиране на отпадъците по Черноморието и за запазване чистотата на водата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР