Министерството на туризма ще прекрати договора за наем на морски

...
Министерството на туризма ще прекрати договора за наем на морски
Коментари Харесай

Прекратяват договора на концесионера на плажа в Лозенец

Министерството на туризма ще приключи контракта за наем на морски плаж „ село Лозенец “, Община Царево, Област Бургас, считано от 1 октомври 2017 година, поради публичния отзив и неприемане осъществяването на действия на морския плаж от страна на наемателя, от една страна, а от друга, обективната неспособност той да осъществя както права, по този начин и отговорности по него.

До решението се е стигнало след направени серия от инспекции на морската линия през летния сезон, последната от които е била в края на месец юли 2017 година Инспекциите на място са били както планувани, по този начин и по сигнали и тъжби за положението на плаж „ село Лозенец “, постъпили от Сдружение с нестопанска цел „ Всички за Лозенец “ и други

Договорът с наемателя на морски плаж „ с. Лозенец “, Община Царево, Област Бургас, е подписан на 05.07.2016 година с избраното за наемател комерсиално сдружение след обществено разгласен на формалната страница на Министерството на туризма и извършен по реда на Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност търг с скрито наддаване.

Според контракта за наем той не може да бъде преустановен в интервала 1 юни – 30 септември, до момента в който трае интензивният летен сезон. Затова контрактът ще бъде преустановен на идващия вероятен ден - 1 октомври 2017 година, за което компанията е осведомена.

По закон почистването, обезпечаването на спасители и на здравна работа на неохраняемите плажове, т.е. тези, които нямат стопани - концесионери и наематели, би трябвало да бъдат обезпечени от регионалните управи. Ще се отнася за противозаконни преместваеми обекти на морските линии, тяхното унищожаване е в прерогативите на кмета на общината, на чиято територия е плажът.

Основната цел на Министерството на туризма по отношение на морските плажове е да бъдат обезпечени сигурността на туристите по линиите, както и да се обезпечи спокойната работа за вложителите в туризма - хотелиери, стопани на плажа, туроператори и т. н.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР