Министерството на туризма работи за разширяването на Програмата за финансиране

...
Министерството на туризма работи за разширяването на Програмата за финансиране
Коментари Харесай

Министерството на туризма си постави за цел да разшири финансирането на маркетинг

Министерството на туризма работи за разширението на Програмата за финансиране на маркетинговите действия на туристически услуги, която пилотно започва за черноморските общини в България. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова при откриването на осмото издание Хотелски конгрес, който се организира в София, съобщи БНР. Динкова уточни, че програмата е стъпка към интензивно партньорство с бизнеса.

Тя изясни, че посредством нея се отстранява тежестта на посредничеството. Динкова добави, че програмата е израз на политическата воля, с цел да се подкрепи конкурентоспособността на бранша и действителна стъпка по посока децентрализация и овластяване на локалните общности, тъй като по думите й туризмът е на първо място местна политика.

Министърът разяснява, че тази промяна цели повишение на успеваемостта на финансовите запаси посредством сливане на държавните вложения с тези на локалните управляващи и на бизнеса.

По думите й по този метод се реализира споделен надзор при разходването на средства и за повече бистрота. Тя сподели още, че съфинансирането от страна на бизнеса дава опция да се мултиплицира инвестицията и резултатът да бъде забележим.

Динкова добави, че програмата реагира съответно и на една от най-важните рекомендации на европейските институции за битка с корупцията, която се отнася за изразходването на държавните средства за реклама.

В края на септември ведомството отвори за кандидатстване “Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България ” в размер на 5 милиона лв.. 

Партньори по процедурата могат да бъдат структурите на локалната администрация от целевия регион, туроператори, които употребяват въздушни превозвачи с годен действен лиценз за осъществяване на чартърни полети до България за туризъм и оператори на цивилен летища за публично прилагане в страната. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР