Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане проект на постановление

...
Министерството на туризма публикува за обществено обсъждане проект на постановление
Коментари Харесай

Всеки басейн – с досие

Министерството на туризма разгласява за публично разискване план на разпореждане на Министерския съвет за приемане на Наредба за вярна и безвредна техническа употреба и поддръжка на детайлите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни, прилежащи към места за настаняване.

Наредбата ще е използвана единствено за детайлите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни, инсталирани в независими плувни басейни или плувни басейни, прилежащи към места за настаняване, в това число към балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове.

Според плана притежателите на басейни или техните наематели и концесионери ще са длъжни да сформират досие на всеки детайл за вграждане, дестилация и помпите, което да съдържа техническата му документи и чертежите, изчисленията и документите за осъществени поправки и преустройства, както и всички документи, издадени от органите на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН).

Контролът ще се реализира от ДАМТН с инспекции, при които ще дават наставления, ще сформират актове за административни нарушавания и ще издават наказателни постановления.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР