Министерството на туризма обработи три списъка за плащане по двете

...
Министерството на туризма обработи три списъка за плащане по двете
Коментари Харесай

Плащат 15,1 млн. по 3 програми за бежанци

Министерството на туризма обработи три листата за заплащане по двете филантропични стратегии за подкрепяне на разселени лица от Украйна – първо заплащане за месеците ноември и декември по втората стратегия и доплащане за интервала на първата стратегия. Предстои заплащането да бъде одобрено с решение на Министерския съвет.

Първото от общо трите заплащания обгръща шести регистриран интервал и времето от 01.11.2022 година до 15.11.2022 година, за който е верифицирано даването на помощ в размер на 2,8 млн. лева с Данък добавена стойност за предоставени нощувки и изхранване или единствено нощувка по Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България (Списък № 14).

Второто заплащане е за седми регистриран интервал и обгръща времето от 16.11.2022 година до 31.12.2022 година. За интервала е верифицирана помощ в размер на 6,4 млн. лева с Данък добавена стойност за предоставени нощувки и изхранване или единствено нощувка по Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България (Списък № 15).

С третия обработен лист следва доплащането по първата стратегия за интервала от началото на военните дейности в Украйна, когато помощта беше в размер на 40 лева на човек – от 24.02.2022 година до 31.05.2022 година За него е верифицирано даването на помощ в общ размер на 5,9 млн. лева за настаняване с изхранване по Програмата за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България (Списък № 13).

Министерството на туризма припомня на всички претенденти по втората филантропична стратегия за интервала от 16.11.2022 година до края на 2022 година, че по отношение на администриране на листата за погашение на средства на претендентите и променените условия, е належащо в период от 30.01.2023 година до 06.02.2023 година да попълнят и подадат декларация за сходство по т.11.2. от Програмата.

Декларацията за сходство се подава посредством Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ) на следния адрес: https://edelivery.egov.bg/ При попълването й е належащо претендентите да следват прецизно напътствията в ССЕВ, като извърнат особено внимание на следното: преди да попълнят и подадат самата декларация, наложително да изтеглят, попълнят и прикачат таблицата с данни на лицата . Декларацията се подписва с дипломиран електронен автограф от законния представител на претендента.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР