Министерството на туризма изплати помощта за първия отчетен период на

...
Министерството на туризма изплати помощта за първия отчетен период на
Коментари Харесай

Държавата плати на хотелиерите за настаняването на украинските бежанци за месец юни

Министерството на туризма изплати помощта за първия регистриран интервал на претендентите по „ Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България “ - фаза 2, призната с решение № 317 от 2022 година на Министерския съвет.

Средства са изплатени на 337 претенденти, дали филантропична помощ, изразяваща се в 574 330 нощувки, в това число в някои места за настаняване и даване на изхранвания (закуска, обяд и вечеря) на бежанци в интервала, обхващащ времето от 01.06.2022 година до 30.06.2022 година.

Изпълнението на програмата е управлявано посредством потребление на информация от Националния туристически указател, основания за задачите на Програмата Регистър за местата за заслон, Единната система за туристическа информация и Системата за ръководство на национални вложения и посредством контролни инспекции по длъжностен път с данни от системите на дирекция „ Миграция “ и Главна дирекция „ Гранична полиция “ при Министерство на вътрешните работи, Държавната организация за бежанците и Националната организация за приходите.

Плащането, обхващащо интервала от 01.06.2022 година до 30.06.2022 година е за общо верифицирани 574 330 нощувки, включително в някои места на настаняване и даване на изхранвания (закуска, обяд и вечеря), на стойност 7 366 067.35 лв.. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР