Министерството на туризма инициира координационни съвещания всяка година в трите

...
Министерството на туризма инициира координационни съвещания всяка година в трите
Коментари Харесай

Приходите от международен туризъм са 6,9 млрд. лева

Министерството на туризма инициира координационни заседания всяка година в трите крайбрежни области, в които вземат участие представители на безусловно всички институции, директно и индиректно ангажирани с безпроблемното протичане на летния туристически сезон - регионалните дирекции на МВР; Национална агенция за приходите, КЗП; БАБХ, РЗИ, РИОСВ; морска администрация, пътните ръководства и регионалните управи. Това декларира министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на запитване от депутата от Оперативна програма Миглена Александрова за подготовката за идния летен сезон, съобщи БГНЕС.

По този метод канализираме цялостните старания на страната в осъществяване на уговорката по повод смисъла на туристическа промишленост в общата политика.

Провеждаме непрекъсната връзка със заинтригуваните страни от бранша в лицето на представителите на бизнеса - хотелиери, туроператори, браншовите и професионалните съсловни организации. Без този режим на непрестанен разговор и сливане на напъните, не бихме могли да реализираме рекордните за втора поредна година резултати - близо 8.9 млн. задгранични туристи за 2017 година и растеж от 7.6% на годишна база, както и 6.9 милиарда лева доходи от интернационален туризъм - растеж 9.3% на годишна база, акцентира Ангелкова.

Тя разяснява, че обезпечаването на сигурността на туристите, които посещават дадена дестинация е приоритет в политиката, която води Министерство на туризма, изключително поради цялостната интернационална конюнктура.

С оглед гарантиране сигурността на туристите в к.к. Слънчев бряг, „ Слънчев бряг " АД е построило и поддържа система за видеонаблюдение. То се обезпечава с към 200 камери, от които 150 броя са аналогови, инсталирани през интервала 2007-2008 г, а останалите 50 броя са цифрови. Инвестицията за цифровите камери е направена през интервала 2015-2017г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР