Министерството на труда и социалната политика започна работа по подготовката

...
Министерството на труда и социалната политика започна работа по подготовката
Коментари Харесай

Mинистър Шалапатова: Подготвяме нормативни промени за по-добра грижа съгласно Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания

Министерството на труда и обществената политика стартира работа по подготовката на нормативни промени за обезпечаването на по-добра и качествена грижа в осъществяване на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на хората с увреждания. Това разгласи министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова в свое одобрение, отправено във връзка Международния ден на хората с увреждания и на ведомството. 

„ С моя екип залагаме доста на развиването, модернизирането и качеството на обществените услуги. Усилено работим за въвеждането на интегриран метод, включващ обществената, просветителната и здравната политика, който да бъде прибавен към целия витален цикъл на индивида. Вече е реалност обвързването на финансовата поддръжка за хората с увреждания с линията на беднотия, която доближава до над 670 000 души. Предложихме за първи път от 2017 година да бъде увеличена и месечната помощ за деца с трайни увреждания. Благодарение на трудовите медиатори в Агенцията по заетостта единствено през 2023 година над 5000 души с трайни увреждания са почнали работа. Агенцията за хората с увреждания усили от 20 000 на 30 000 лева средствата за финансиране на личен бизнес. Всяка година планираме средства за обезпечаване на налична среда “, се показва в приветствието на министър Шалапатова. 

На 3 декември към този момент 31 години светът обръща взор към проблемите на хората с увреждания, само че все по-често и към опциите им да имат своето почтено място в обществото, показва тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР