Министерството на труда и социалната политика създаде организация още в

...
Министерството на труда и социалната политика създаде организация още в
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: Още този месец пострадалите от наводненията домакинства ще получат еднократна помощ до 1512 лв.

„ Министерството на труда и обществената политика сътвори организация още в границите на този месец потърпевшите от наводненията в страната семейства да могат да получат еднократната помощ в размер до 1512 лева Сумата ще бъде отпусната на нуждаещите се незабавно след утвърждение на заявките им от страна на Агенцията за обществено подкрепяне. “ Това съобщи през днешния ден пред публицисти министърът на труда и обществената политика по време на работното си при посещаване в Берковица. 

„ От тази година размерът на еднократната помощ е привързан с линията на беднотия и сумата може  да покрие извънредно належащите разноски на потърпевшите семейства. Това са артикули от първа нужда като питейна вода, медикаменти, храна “, означи министър Шалапатова. Тя напомни, че още от началото на бедствията обществените служащи към Дирекции „ Социално подкрепяне “ започнаха визити в домовете на потърпевшите, с цел да създадат цялостна оценка на потребностите им и да им спомагат за подаване на заявки за поддръжка. „ Оценени бяха освен битовите потребности, само че и прочувственото и психическо положение на потърпевшите. Нашата цел бе да им покажем, че могат да бъдат спокойни, тъй като държавните институции, локалната и регионалната власт, доброволците ще бъдем до тях и ще отговорим изцяло на техните потребности “, съобщи.

Тя заяви, че паралелно с паричната помощ е стартирана опция за поддръжка на фамилиите от засегнатите райони и посредством Агенцията по заетостта. „ По поръчка на общината и с финансиране от Министерството на труда и обществената политика безработни хора ще оказват помощ на засегнатите семейства с действия като разчистване, извършване на покупки, съгласуваност на помощите и други належащи потребности. При нужда имаме подготвеност за ангажирането на спомагателни хора “, изясни министърът на труда и обществената политика.

увери, че е основана цялостна готовност и съдействие сред институциите на национално и локално равнище. „ Министерството на труда и обществената политика е в съгласуваност с министър-председателя, Министерството на вътрешните работи, Министерството на защитата, локалната и регионалната администрация, филантропични и доброволчески организации. Структурите на Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта са в непрекъсната подготвеност да дават на потърпевшите хора всички благоприятни условия на обществената система и да отговорят на нововъзникнали потребности “, акцентира министър Шалапатова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР