Министерството на труда и социалната политика (МТСП) публикува информационен бюлетин

...
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) публикува информационен бюлетин
Коментари Харесай

Правителството: Средната заплата в частния сектор е 1 591 лева

Министерството на труда и обществената политика (МТСП) разгласява информативен бюлетин в региона на виталното ниво и приходите за първото тримесечие на 2022 година В него се съдържат данни за брутния вътрешен артикул на България, инфлацията, работната заплата и наетите, икономическата интензивност на популацията, приходите и разноските на семействата. Пълният текст на бюлетина може да видите на следния линк: https://mlsp.government.bg/byuletin-na-mtsp.

Статистиката демонстрира, че общият брой на заетите в България през първото тримесечие на 2022 година е 3,068 млн. души. За съпоставяне със същия интервал на 2021 година те се усилват с 1,3 %. Общият приход приблизително на разположение от домакинство през първо тримесечие на 2022 година е 2 005,54 лева и нараства с 9,6 % по отношение на същото тримесечие на миналата година. В структурата на общия приход с най-голям условен дял е приходът от работна заплата (56.9%), следван от приходите от пенсии (30.9%) и от независима претовареност (4.9%).

Средната работна заплата в частния бранш за отчетния интервал е 1 591 лева, което е с 11,6% повече спрямо първото тримесечие на 2021 година В публичния бранш междинната работна заплата за първото тримесечие на годината е 1 598 лева и в съпоставяне със същия интервал на 2021 г бележи растеж от 1,8 %, демонстрират данните в осведомителния бюлетин на МТСП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР