Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ е оказало подкрепа

...
Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ е оказало подкрепа
Коментари Харесай

Над 50 000 украински семейства получават помощ от МТСП от началото на войната

Министерството на труда и обществената политика /МТСП/ е оказало поддръжка на над 50 000 фамилии на украински бежанци , като са предоставени повече от 88 000 помощи на разнообразни правни учредения от началото на войната в Украйна.

По Закона за обществено подкрепяне и Правилника към него са изплатени помощи за над 17.9 млн. лева на украински фамилии. На повече от 35 500 души са раздадени съвсем 40 000 ваучера по 100 лева за артикули от първа нужда по Оперативната стратегия за храни и главно материално подкрепяне. Общата им стойност доближава 4 млн. лева . Над 400 души са получили топъл обяд по същата стратегия.

По Закона за хората с увреждания 144 украински бежанци са получили финансова поддръжка, а на 30 души е обезпечен персонален помощник по Закона за персоналната помощ. Към обществени услуги са ориентирани 33 украински жители, потърсили леговище в България. Подкрепа по Закона за протекция на детето е оказана на 11 непридружени деца , които са настанени при близки и родственици.

МТСП обръща внимание, че в Закона за фамилните помощи за деца (ЗСПД) липсва наредба, която да разрешава даване на детски надбавки на хора с краткотрайна протекция или леговище, в това число на украински бежанци. Това лимитира Агенцията за обществено подкрепяне в даването на тази помощ, като решението в такива случаи се основава само на правосъдни решения за всеки съответен случай.

Адвокати излязоха на митинг против Висш съдебен съвет и Сарафов

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР