Министерството на транспорта съобщи, че е готово със спасителния план

...
Министерството на транспорта съобщи, че е готово със спасителния план
Коментари Харесай

Кризата с „Вера Су“: Разминаване между МТИТ и МОСВ около плана за кораба

Министерството на превоза заяви, че е готово със избавителния проект за заседнали транспортен съд „ Вера Су “ и разтоварването на товара от азотен тор може да стартира още този вторник. От транспортното ведомство обаче оповестиха, че това щяло да стане откакто от Министерство на околната среда и водите им посочат технологията и водите им посочат технологията.

От екоминистерството пък обявиха, че чакат от министерството на превоза да кажат какви са техните проекти за да се опази околната среда в региона.

От министерството на превоза оповестиха също, че в България към този момент са пристигнали представители на притежателя и на панамската страна, под чийто байрак е регистриран кораба. Те би трябвало да разгласят дали се отхвърля от плавателния съд и ще го разгласят за потопен. Българските управляващи са им дали период до 17:00 ч. да оповестят своето решение.

Междувременно стана ясно, че замърсяването в региона на заседналия при Камен бряг транспортен съд остава трайно. Стойностите на амониев азот във водата край плавателния съд не престават да са повишени. Това демонстрират резултатите от пробите, взети през вчерашния ден от Басейнова дирекция.

„ Тенденцията е на повишение на концентрацията на азот-амониев във водите директно до авариралия транспортен съд " Вера Су ". Действията, които следва да се подхващат са от страна на органите, способени и виновни по разтоварването на заседналия кораб. Да изберат способ и технология, оптимално щадяща околната среда “, съобщи Мирослава Робинсон, шеф на отдел „ Опазване на морските води “ в Басейнова дирекция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР