Министерството на транспорта и съобщенията приключи преработката на четирите обществени

...
Министерството на транспорта и съобщенията приключи преработката на четирите обществени
Коментари Харесай

Новите влакове на БДЖ трябва да са в оперативна готовност 94 - 96% на тримесечие

Министерството на превоза и известията завърши преработката на четирите публични поръчки за закупуване на нов преносим състав. Готовите документи са изпратени в Агенцията за публични поръчки и в дирекция „ Национален фонд “ към Министерството на финансите за наложителната процедура по прелиминарен надзор, оповестиха от ведочството.

Новите влакове, които БДЖ ще купуват, ще би трябвало да са в оперативна подготвеност през 94 или 96% от времето на тримесечие според от типа и броя им. Това условие регламентира времето за поддръжка от страна на изпълнителя, което не би трябвало да надвишава плануваните часове. Разписани са също и типовете действия по поддръжка, както и съответни периоди за реакция. Това е едно от условията в новите публични поръчки. Процедурите бяха прекъснати от министър Георги Гвоздейков и неотложно бяха назначени комисии, които да ревизират изискванията по тях. Направените промени ще доведат до спестовност на финансов запас, поради премахването на спомагателни действия в поръчките. Разширени са и критериите за допустимост на участниците, с цел да се даде опция за присъединяване на по-широк кръг производители и надлежно по-голяма конкуренция сред тях.

Поръчката за 18 маневрени локомотива е разграничена на 2 обособени позиции – за 9 локомотива за маневри вътре в депа и за 9 локомотива за маневри в отчасти електрифицирани депа и по коловозите от депата до гарите. За първите 9 локомотива отпада условието за документи за придвижване по националната жп мрежа. Очаква се с тези промени да бъдат спестени почти 25 млн. лв. единствено от тази процедура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР