Министерството на транспорта и съобщенията /МТС/ прекратява договорите на пенсионерите

...
Министерството на транспорта и съобщенията /МТС/ прекратява договорите на пенсионерите
Коментари Харесай

Министерството на транспорта прекратява договорите на работещите пенсионери

Министерството на превоза и известията /МТС/ приключва договорите на пенсионерите в централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет към министерството. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Това са всички чиновници по служебно и трудово правно отношение, които са придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст към 1 декември 2021 година, както и тези, които към този момент са пенсионери, само че досега не престават да работят.

При пенсионирането си чиновниците ще получат компенсации според от насъбрания стаж в МТС. За задачата държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на МТС за 2021 година в размер на 1 241 806 лева Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разноски или прехвърляния по централния бюджет за 2021 година

След преустановяване на правните отношения със чиновниците ще бъдат подхванати дейности по усъвършенстване на структурите и състава на министерството.

Министерството на образованието и науката (МОН) бе първото ведомство, което приключи договорите на 25 чиновници в централната администрация. Това бяха всички чиновници по служебно и трудово правно отношение, които са придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст към края на ноември 2021 година, както и тези, които към този момент са пенсионери, само че са продължавали да работят.

Съкращаването на пенсионерите идва, откакто вицепремиерът и водач на " Продължаваме промяната " Асен Василев съобщи, че в границите на идната година централната администрация поетапно би трябвало да намалее с 30 000 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР