Министерството на търговията на САЩ включи предприятия от Германия, Франция,

...
Министерството на търговията на САЩ включи предприятия от Германия, Франция,
Коментари Харесай

САЩ сложиха в черния списък компании от България, Германия, Франция, Русия и Италия

Министерството на търговията на Съединени американски щати включи предприятия от Германия, Франция, Русия, Италия и България измежду 77-те физически и юридически лица, попаднали под ограничавания в така наречен Черен лист, съобщи ТАСС. Информацията е оповестена в документ на Бюрото за индустрия и сигурност (BIS) на Съединени американски щати.
Става дума за две френски компании (France Tech Services и Satori Corporation), две немски (Maintenance Services International GmbH - MSI и MRS GmbH), две съветски - Космос комплект (Kosmos Komplekt) и Совтест комп (Sovtest Comp), една италианска (Zigma Aviation) и българската Мулти Технолоджи Интегрейшън Груп ЕООД - МТИГ (Multi Technology Integration Group EOOD - MTIG). В черния лист са и предприятия от Малта, Обединените арабски емирства и Пакистан, отбелязва Българска телеграфна агенция.
В оповестеното решение се показва, че съветските компанини Космос комплект и Совтест комп, българската Мулти Технолоджи Интегрейшън Груп и обвързваните с тях лица Димитър Димитров, Иляс Сабиров, Мариана Гаргова и Милан Димитров са изброени в листата " въз основа на опити за придобиване и реекспорт на продукция от американски генезис за действия, противоречащи на ползите на националната сигурност и външната политика на Съединени американски щати ".
"... Има учредения да се допуска, че Космос комплект и Совтест комп са употребявали МТИГ като подставена компания за придобиване на радиационни елементи и други чувствителни съставни елементи и реекспорт на тези американски артикули в Русия без нужния лиценз ", написа в документа.
Като цяло множеството компании са от Китай. Сред тях са водещият производител на компютърни чипове Ес Ем Ай Си (SMIC) и колосът в производството на дронове Ес Зед Ди Джей Ай Текнолъджи (SZ DJI Technology Co). Има и една от Хонконг.
Чрез този черен лист се лимитира достъпа на фирмите до американски технологии от висок клас, като за задачата се изисква специфичен лиценз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР