Министерството на търговията на Китай обяви, че ще наложи още

...
Министерството на търговията на Китай обяви, че ще наложи още
Коментари Харесай

Китай въвежда ответни санкции за САЩ

Министерството на търговията на Китай разгласи, че ще наложи още наказателни мита като този път те ще бъдат в размер на 25% на избрани артикули създадени в Съединени американски щати размерът на митата ще е 16 милиарда $, заяви BBC, представена от БГНЕС.
Тези ограничения ще влязат в действие в същия миг, в който влязат и наказателните мита на Съединени американски щати за импорт на китайски артикули, което ще се случи на 23-ти август.
Списъкът с определените американски артикули включва въглища, петрол, химикали и някои типове здравно съоръжение.
Припомняме, че по-рано през днешния ден американският президент Доналд Тръмп разгласи, че страната му постанова 25% мито върху импорт на китайски артикули за 16 милиарда $. Ръководителят на комерсиалното посланичество на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзер добави, че основанието за новите наказания са продължаващите обири на американски технологии от страна на Китайската национална република. Засегнати са 279 артикули.
Миналият месец Съединени американски щати наложи наказателни мита в размер на 34 милиарда $ върху импорт на артикули, създадени в Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР