Министерството на регионалното развитие започва проучване за изграждане на магистрала

...
Министерството на регионалното развитие започва проучване за изграждане на магистрала
Коментари Харесай

Започват проучване за магистрала до граничния пункт Маказа

Министерството на районното развиване стартира изследване за създаване на автомагистрала до граничния с Гърция пункт „ Маказа ". Това разгласи в Кърджали министър Иван Шишков. Новият път ще стартира като отклонение на автомагистрала „ Марица “ и би трябвало да реши дългогодишния проблем с неналичието на околовръстно трасе на родопския град. Проучването за вероятните механически разновидности и за Оценка на въздействието върху околната среда следва да бъде предоставено на Пътната организация, сподели министър Шишков.

“На мен персонално ми се желае да стартираме изследването на скоростен път или автомагистрала непосредствено от автомагистрала „ Марица “ до „ Маказа “, което значи връзка с Кърджали, което значи към този момент доста повече за района. Знаете доста добре, че тази ос север – юг започнахме да я развиваме като планове в северната част от Русе към Велико Търново. Аз мисля, че би трябвало да стартираме да развиваме и от тази част. Така че това ще е може би генералното решение на въпроса. Не е правено към този миг изследване на трасе, не е възлагана процедура за Оценка на въздействието върху околната среда. Мисля да стартираме тази процедура “.

Министър Шишков сподели още, че до месец и половина стартира повсеместен ремонт на главния бул., по който минават хиляди коли за Гърция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР