Министерството на регионалното развитие изтегли писмото до кметовете, заради което

...
Министерството на регионалното развитие изтегли писмото до кметовете, заради което
Коментари Харесай

Регионалното министерство изтегли писмото до кметовете след критиката от Десислава Атанасова

Министерството на районното развиване изтегли писмото до кметовете, поради което по-рано през днешния ден ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова упрекна отрасловия министър Андрей Цеков в нарушение на изборното законодателство. Това оповестиха от ведомството в позиция до медиите.  В нея се показва, че министерството е изпратило писмото до кметовете на общини поради " запитвания на жители, които не са могли да упражнят правото си на глас на плануваните за 29 октомври 2023 година локални избори за кметове и общински съветници. "

От министерството изясняват, че писмото е изтеглено, тъй като е станало обект на предизборна корист в последния ден на акцията преди балотажа за кметове на 5 ноември 2023 година След изборите министерството има намерение да инициира спор за пропуски в Изборния кодекс.

" След изчерпателен разбор на нормативната уредба агоустройство откри, че част от текстовете в Изборния кодекс съдържат законова недостатъчност, която би могла да докара до друга процедура по сходни случаи. Пропуските в законодателството следва да се обсъдят в необятен публичен спор, в спокойна и отдалечена от избори конюнктура. Дискусията ще се възобнови след изборите, с цел да се подсигуряват по неоспорим метод изборните права и отговорности на българските жители. Изчистването на законовите празноти в Изборния кодекс ще бъде сложено още веднъж на дневен ред след идния втори тур на локалните избори. ", написа в позицията на Министерство на регионалното развитие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР