Министерството на регионалното развитие и благоустройството официално е отпуснало безвъзмездна

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството официално е отпуснало безвъзмездна
Коментари Харесай

Изграждат седем нови социални услуги в Пловдив

Министерството на районното развиване и благоустройството публично е отпуснало безплатна финансова помощ в размер на 2 391 600 лв. за построяването на седем нови обществени услуги в града под тепетата. Това заяви през днешния ден зам.-кметът по обществена политика и спорт Георги Титюков.

Според проектите на локалната администрация парите ще бъдат употребявани за построяването на преходно жилище за деца от 15 до 18 години, следено жилище за младежи от 18 до 21 години, център за социална поддръжка за деца и фамилии, дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии, дневен център за поддръжка на деца с тежки множествени увреждания и техните фамилии и два центъра за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания.

Предстои напълно скоро да бъде подписан договорът за безплатна обществена помощ и да бъде назначен екип за ръководство по плана. След това ще започва и негова реализация.

„ Двата дневни центъра и центъра за социална поддръжка ще бъдат разположени в едноетажна постройка (около 930 кв. м.), която се намира в двора на някогашния дом за деца лишени от родителска грижа „ Рада Киркович “, чиято постройка е монумент на културата. Зданието ще бъде възобновено по съществуващия план в НИНКН. Така ще бъде спазена и волята на донора, защото това място е било строено за сиропиталище “, съобщи Титюков.

Той увери, че статутът на постройката като монумент на културата няма да забави в допълнение процедурата по построяването на обществените центрове, защото от 6 месеца се работи по плана за съгласуването на реставрацията с НИНКН. Там ще бъде разположена и постройката, финансирана от община Пловдив, която ще съставлява център за обществена рехабилитация и интеграция на деца с аутизъм.
„ В НИНКН имало доста положително снимане и ще се работи по този план. В момента постройката е в доста неприятно положение и реставрацията ще даде опция той да се възвърне и резервира за бъдещите генерации. Строена е тъкмо след освобождението от Олга Скобелева, която е дарила за основаването ѝ 20 000 златни лв.. Това е станало през 1878 година “, разясни Титюков.
тагове Георги Титюков обществени услиги
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР