Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) започва дискусия за

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) започва дискусия за
Коментари Харесай

Започва дебатът за новото райониране на страната

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) стартира полемика за новото райониране на страната. Началото й ще бъде сложено от министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на конгрес с присъединяване на депутати, представители на държавната

В момента България е разграничена на шест региони от равнище 2 - Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен и Югоизточен. Предложението на Междуведомствената работна група с присъединяване на специалисти от разнообразни институции е да се създадат промени, като за задачата се оферират три разновидността - с 6, 5 и 4 региона.

Всеки от тях има своите плюсове и минуси, преимущества и дефекти, по тази причина предложенията ще бъдат обект на необятно публично разискване през идващите месеци и едвам когато се чуят всички отзиви, всички позиции и причини, ще бъде взето решение.

В края на 2018 година ще бъде определен най-хубавият модел за България.

Целта на смяната е да бъдат основани мощни и витални региони, които да са добре географски обособени и постоянни по повод броя на популацията. Промените би трябвало да основат и по-добри условия за европейско финансиране в идния програмен интервал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР