Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) отстъпи пред натиска

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) отстъпи пред натиска
Коментари Харесай

Отново ще субсидираме бизнеса на превозвачите

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) отстъпи пред натиска на тираджийските и автобусните компании.

Вместо да вкара обективни тол такси от 1 юли, ведомството разгласи поетапно въвеждане на новите цени. От 1 юли ще влезе единствено половината от плануваното нарастване, което обаче ще се заплаща за целия обсег на второкласната пътна мрежа, съобщи OFFNews.bg.

Останалите 50 на 100 от нарастването ще влезе от 1 януари идната година, разгласи вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов на среща с представители на транспортния отрасъл .   Припомняме, че България е единствената страна, където леките коли устоят камионите, на всички места в света, който разрушава заплаща.

По предлагането на превозвачите за въвеждане на отстъпка от тол таксите на база изминато средномесечно разстояние и за Данък добавена стойност върху тол таксите, министърът сподели, че към този момент е приказвал с финансовия министър и пое ангажимент да се приготви мнение и по двата въпроса.

Ако е допустимо върху събрани тол такси да се дават такива, да ги назовем за размер отстъпки, и бюджетът разрешава, сигурно от моя страна ще имате поддръжка за въвеждане на такава система през тези последващи шест месеца, сподели министърът.

По отношение на Данък добавена стойност върху тол таксите до месец се чака да има изясненост и по този въпрос.

" Имаме задоволително време да бъде прибавен подобен метод, в случай че е вероятен, по настоящето законодателство ", добави министърът.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР