Министерството на правосъдието работи по изменения и допълнения на Закона

...
Министерството на правосъдието работи по изменения и допълнения на Закона
Коментари Харесай

Министър Йорданова обсъди с представител на УНИЦЕФ законопроектите за домашно насилие и детското правосъдие

Министерството на правораздаването работи по промени и допълнения на Закона за домашно принуждение, включващ насилието против дами и деца  и плана на закона за детското правораздаване.

Проектите ще бъдат показани за обществено разискване и се надяваме да получим  подкрепа  от обществеността.

Това съобщи министърът на правораздаването Надежда Йорданова по време на срещата й с представителя на УНИЦЕФ в България Кристина де Бройн през днешния ден.

Йорданова добави, че в границите на Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021, стратегия „ Правосъдие “ в региона на детското правораздаване Министерството на правораздаването като програмен оператор планува даването на безплатна финансова помощ по два авансово дефинирани плана с бенефициенти Върховния административен съд и Главна дирекция „ Изпълнение на наказаниията “, както и планове, финансирани по Малката грантова скица с бенефициенти от неправителствения бранш, които са в развой на оценка.

Г-жа де Бройн акцентира, че при жертвите на принуждение няма пол и възраст и всеки може да пострада, както децата и дамите, по този начин също и мъжете, хората с увреждания, по-възрастните. В този подтекст УНИЦЕФ посочи новаторската работа на Центровете за покровителство и поддръжка за потърпевши от принуждение, „ ЗонаЗаКрила ” – които дават интегрирани услуги за деца жертви и очевидци на принуждение и техните родители.

Двете страни се съгласиха, че е належащо подсилване на националната политика и правните рамки, свързани с насилието над дами и деца, фокусиране върху аргументите и мултисекторен съгласуван метод от страна на институциите. Те препотвърдиха своя ангажимент за бъдещо съдействие и през идната стратегия на Детския фонд на Организация на обединените нации в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР