Министерството на правосъдието на САЩ започна ново разследване срещу Хилъри

...
Министерството на правосъдието на САЩ започна ново разследване срещу Хилъри
Коментари Харесай

ФБР започна ново разследване срещу Хилъри Клинтън

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира ново следствие против Хилъри Клинтън, оповестява вестник The Hill. Този път обаче управляващите ще проучат въпроса за това дали фондация „ Клинтън “ е забъркана във финансиране на противозаконни схеми в интервала, в който Хилъри заемаше поста държавен секретар на Съединени американски щати, разясниха за изданието източници от правоохранителните органи.

Агенти на Федералното бюро за следствие (ФБР) имат водеща роля в следствието, стартирано от Литъл Рок – столицата на щата Арканзас, където фондацията стартира своята активност. Съгласно данни на изданието, през последния месец агенците на ФБР са разпитали минимум един очевидец, а през идващите седмици се чакат да подхващат спомагателни стъпки в следствието.

Източници, поискали анонимност, разясниха, че Хилъри Клинтън е разследвана за хипотетични обещания за политически действия в подмяна на дарения за фондацията. Предстои изясняването на това дали освободени от налози активи са употребявани за персонални или политически цели. Ще бъде тествано също дали фондация „ Клинтън “ е спазила американското данъчно законодателство, допълват от редакцията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР