Министерството на правосъдието на САЩ внесе нови 17 обвинения срещу

...
Министерството на правосъдието на САЩ внесе нови 17 обвинения срещу
Коментари Харесай

САЩ повдигат 17 нови обвинения на Асандж

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати внесе нови 17 обвинявания против съоснователя на Уикилийкс Джулиан Асанж, предадоха международните осведомителни организации.

Съединени американски щати настояват, че Асанж непозволено е разгласил имена от класифицираните източници и е заговорничил и подпомагал някогашния боен анализатор Челси Манинг в приемането на достъп до класифицирана информация.

В момента той излежава присъда от 50 седмици затвор във Англия за нарушение на гаранцията, откакто посолството на Еквадор загуби самообладание и предложения столичната полиция да го арестуват предишния месец.
 Прокуратурата в Швеция изиска задържането на Асандж по обвиняване в обезчестяване
Прокуратурата в Швеция изиска задържането на Асандж по обвиняване в обезчестяване

Докато излежава 50-седмична присъда във Англия

И Швеция , и Съединени американски щати желаят екстрадицията на Асандж, което значи, че Обединеното кралство би трябвало да реши коя страна има преимущество.

На 13 май заместник-директорът на швейцарската прокуратура Ева-Мари Першон съобщи, че страната ще възобнови случая в отчет за хипотетично обезчестяване, направено им на 17 август 2010 година.

При вземането на това решение министърът на вътрешните работи на Англия Саджид Джавид би трябвало да вземе поради сериозността на закононарушенията и датата, на която е издадена всяка заповед, според закона за екстрадицията във Англия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР