Министерството на правосъдието на САЩ стартира антитръстово разследване срещу големи

...
Министерството на правосъдието на САЩ стартира антитръстово разследване срещу големи
Коментари Харесай

В САЩ започна голямо разследване, изглежда на прицел са Facebook, Amazon, Google и Apple

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати започва антитръстово следствие против огромни софтуерни компании, съобщи БГНЕС.
" Министерството на правораздаването разгласи през днешния ден, че неговата антимонополна комисия изследва по какъв начин водещите онлайн платформи съумяват да заемат преобладаваща позиция на пазара и дали вземат участие в действия, ориентирани към задушаване на конкуренцията, угнетяване на нововъведенията и причиняване на други вреди на потребителите - и по какъв метод ", се споделя в публично изказване.
В известието се споделя, че следствието ще се отнася до опасенията на потребителите, фирмите и бизнесмените във връзка с платформите за търсене, обществените мрежи и доставчиците на услуги.
" Целта на следствието е оценка на конкурентните условия на онлайн пазара и даване на достъп на американците до свободните пазари, в които фирмите се конкурират при даването на услуги. Ако бъдат открити нарушавания, министерството ще предприеме подобаващи ограничения за приемане на обезщетения ", се споделя още в изказването.
Според The Wall Street Journal, следствието на Министерството на правораздаването " основава нова опасност за компании като Фейсбук, Гугъл, Amazon и Apple ".
През юни Съдебната комисия на Камарата на представителите на Съединени американски щати разгласи, че ще стартира да ревизира спазването на антитръстовите закони на цифровите пазари. Редица американски медии оповестиха, че антитръстовото следствие ще засегне софтуерни колоси като Фейсбук, Amazon, Гугъл и Apple.
В същото време Reuters, базирайки се на източници, съобщи, че американските управляващи се готвят да стартират огромно следствие на Amazon, Apple, Фейсбук и Гугъл за възможни нарушавания на антитръстовите закони. Разследването ще бъде разграничено сред Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати, която ще поеме под контрол Amazon и Фейсбук, и Министерството на правораздаването, което ще се заеме с Apple и Гугъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР