Министерството на правосъдието на САЩ съди платформата Uber за споделено

...
Министерството на правосъдието на САЩ съди платформата Uber за споделено
Коментари Харесай

САЩ съдят Uber заради завишени цени за хора с увреждания

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съди платформата Uber за споделено пътешестване поради повишени цени за хора с увреждания.

Според управляващите таксите за време за изчакване на компанията са дискриминиращи пасажерите с увреждания, които се нуждаят от повече от две минути, с цел да се качат в една кола, съобщи „ Би Би Си “.

Министерството твърди, че Uber би трябвало да съблюдава Закона за американците с увреждания, само че компанията дава отговор, че таксите за време за изчакване не се ползват и се възвръщат за хората с увреждания.

Според асистент основния прокурор в отдела за цивилен права в Министерството на правораздаването, Кристен Кларк, правосъдният развой има за цел да изпрати „ мощно обръщение, че Uber не може да глоби пасажерите с увреждания, просто тъй като им би трябвало повече време, с цел да се качат в колата “.

По думите ѝ Uber и други компании, предоставящи транспортни услуги, би трябвало да „ обезпечат еднакъв достъп за всички хора, в това число тези с увреждания “.

От приложението за споделено пътешестване отхвърлиха политиките им да нарушават Закона за американците с увреждания. Говорител на компанията разгласи, че са протичали полемики с министерството преди „ изненадващото и разочароващо “ дело.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР