Министерството на правосъдието на САЩ официално обяви, че е завело

...
Министерството на правосъдието на САЩ официално обяви, че е завело
Коментари Харесай

Срещу Apple е заведено дело за монополизиране на пазара на смартфони в САЩ

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати публично разгласи, че е завело дело против Apple по отношение на хипотетичните монополни практики на компанията на пазара на смарт телефони.

В изказване в отговор Apple съобщи, че този иск „ заплашва това, което е самата тя “ и даде обещание да се „ пази пламенно “.

Антитръстовият иск е подаден от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати взаимно със 17 щата. Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд счита, че Apple „ единствено ще продължи да укрепва монопола си върху смарт телефоните “, в случай че не бъде спряна.

Повече от един милиард души по света имат iPhone. За мнозина привлекателността му е обвързвана с това какъв брой елементарно смарт телефонът се интегрира с функционалности като iMessage, Apple Pay и Apple Watch.

Правосъдното министерство упреква компанията, наред с други неща, че „ попречва създаването на приложения, лимитира съвместимостта на iPhone с умни часовници на трети страни и изключва някои приложения за известия “.

Много други точки от обвинителния акт наподобяват неуместни, като да вземем за пример обвиняването, че Apple се опълчва на мобилните услуги за стрийминг на игри в облак. Това е по този начин, защото Apple към този момент промени политиката си в това отношение по-рано тази година.

Apple твърди, че триумфът на правосъдното дело ще попречи на способността на компанията да основава технологиите, „ в които се пресичат хардуер, програмен продукт и услуги “, които хората чакат от компанията. Apple също по този начин изрази угриженост, че успеха на Министерството на правораздаването в правосъдното дело може да сътвори рисков казус, като даде на държавното управление опцията да управлява прецизно създаването на технологии за хората.

„ В Apple всеки ден вършим нововъведения, с цел да накараме хората да обичат технологиите. Ние проектираме артикули, които работят прелестно дружно, пазиме персоналните данни и сигурността на хората и сътворяваме вълшебни прекарвания за нашите клиенти. Този правосъден развой заплашва това, което сме и правилата, които отличават продуктите на Apple на мощно конкурентните пазари. Вярваме, че този иск е неправилен от позиция на обстоятелствата и закона, и ще се пазиме пламенно против него. “

заяви представител на Apple

Федералният съд на Съединени американски щати неотдавна съобщи, че десетки милиони консуматори на екосистемата на Applе могат да подадат групов иск. В него те могат да обвинят компанията, че е монополизирала пазара на приложения за iPhone, като е забранила транзакциите отвън App Store, което е довело до по-високи цени на платформата.

Това е третият случай, в който компанията е съдена от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати от 2009 година насам, само че първият е при ръководството на Джо Байдън.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР