Министерството на правосъдието на САЩ обвини шестима руснаци в участие

...
Министерството на правосъдието на САЩ обвини шестима руснаци в участие
Коментари Харесай

САЩ обвиняват шестима от руското ГРУ в кибератаки

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати упрекна шестима руснаци в присъединяване в поредност от хакерски офанзиви и разпространяване на злоумишлен програмен продукт, с цел да нападна инфраструктурата на други страни, оповестява РИА Новости, базирайки се на текста на обвинителния акт, представен от " А Бе Се Нюз ".

Според обвиняването, руснаците " са имали желание да поддържат напъните на съветските управляващи за подкопаване, възмездие или дестабилизиране по различен метод " против Украйна, Грузия, изборите във Франция, Олимпийските игри в Южна Корея и опитите на интернационалната общественост да притегли Русия към отговорност за " потреблението " на нервно-паралитичния сътрудник вещество " Новичок ", оповестява БГНЕС.

Говорител на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи на конференция, че шестимата обвинени са " сегашни и някогашни чиновници на Главното разследващо ръководство ", които, наред с други неща, деактивират компютрите на Олимпийските игри в Южна Корея /Пьонгчанг/.

Според обвиняването, по време на церемонията по откриването на игрите руснаците започват вирусна стратегия, която изтрива данни от хиляди компютри и ги деактивира.

" Въпреки че нападателите започнаха стъпки, с цел да възложат отговорността за вирусната офанзива за заличаване на Олимпийските игри в Северна Корея, те не съумяха ", сподели представител на министерството на правораздаването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР