Министерството на правосъдието на САЩ обвини шестима руснаци в участие

...
Министерството на правосъдието на САЩ обвини шестима руснаци в участие
Коментари Харесай

САЩ обвиняват шестима руснаци в кибератаки

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати упрекна шестима руснаци в присъединяване в поредност от хакерски офанзиви и разпространяване на злоумишлен програмен продукт, с цел да нападна инфраструктурата на други страни. Това оповестява РИА Новости, базирайки се на текста на обвинителния акт, представен от ABC News.
Според обвиняването, руснаците " са имали желание да поддържат напъните на съветските управляващи за подкопаване, възмездие или дестабилизиране по различен метод " против Украйна, Грузия, изборите във Франция, Олимпийските игри в Южна Корея и опитите на интернационалната общественост да притегли Русия към отговорност за " потреблението " на нервно-паралитичния сътрудник вещество " ". 
 Русия отхвърли, че е хакнала Народното събрание на Норвегия Русия отхвърли, че е хакнала Народното събрание на Норвегия
Твърденията на Норвегия, че Русия стои зад хакерската атака против норвежкия парламент през август, са умишлена провокация, нездравословна за двустр...
Говорител на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи на конференция, че шестимата обвинени са " сегашни и някогашни чиновници на Главното разследващо ръководство ", които, наред с други неща, деактивират компютрите на Олимпийските игри в Южна Корея.
Според обвиняването, по време на церемонията по откриването на игрите руснаците започват вирусна стратегия, която изтрива данни от хиляди компютри и ги деактивира. " Въпреки че нападателите започнаха стъпки, с цел да възложат отговорността за вирусната офанзива за заличаване на Олимпийските игри в Северна Корея, те не съумяха ", споделя представител на министерството на правораздаването, представен от БГНЕС.
Той съобщи, че в допълнение към нападението против Олимпийските игри, обвинените са забъркани в нападението против електроцентрала в Украйна и стартирането на вирусната стратегия NotPetya. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати твърди, че вредите за трите американски компании, които също са станали жертви на вируса NotPetya, възлизат на милиард $.
Британското външно министерство направи сходни изказвания. " Англия през днешния ден за първи път удостоверява мащаба на дейностите на Главното разследващо ръководство по време на зимните олимпийски игри и параолимпийски игри през 2018 година в Република Корея ", се споделя в изказване на министерството.
 Хакерска офанзива пусна в мрежата персоналните данни на над 20 000 индивида Хакерска офанзива пусна в мрежата персоналните данни на над 20 000 индивида
След хакерска офанзива против имиграционните управляващи на Аржентина персоналните данни на 12 000 германци и 11 000 швейцарци към този момент са онлайн. Защитн...
Русия неведнъж отхвърли обвиняванията в опит да повлияе на демократичните процеси в разнообразни страни. Освен това през лятото английските управляващи упрекнаха Москва в опит да открадне данни за коронавирусната ваксина.
Русия не приема обвинявания от Лондон за хакерски офанзиви, самите съветски ведомства непрекъснато се изправят против тях, сподели тогава прессекретарят на президента Дмитрий Песков. По-рано Песков също отхвърли обвиняванията, заявявайки, че Русия няма нищо общо с тази обстановка. Външният министър на Русия Сергей Лавров неведнъж отбелязва, че няма обстоятелства, потвърждаващи такива голословни изказвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР