Министерството на правосъдието на САЩ е готово да заведе дело

...
Министерството на правосъдието на САЩ е готово да заведе дело
Коментари Харесай

Bloomberg: Министерството на правосъдието на САЩ се готви да заведе дело срещу Apple заради ограниченията за iPhone

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е готово да заведе дело против американската корпорация Apple по отношение на обвинявания в нарушение на антитръстовите закони посредством блокиране на достъпа на съперници до хардуерните и софтуерните функционалности на iPhone. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на източници.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заведе дело против Гугъл поради господството му на пазара за онлайн реклама.

Според тях искът може да бъде изпратен във федералния съд още на 21 март.

Това ще бъде третият път през последните 14 години, в който Министерството на правораздаването съди Apple за нарушение на антитръстовите закони.

Агенцията отбелязва, че делото ще бъде заведено като част от антитръстовата битка сред администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и американските софтуерни колоси. По-рано Министерството на правораздаването на Съединени американски щати към този момент е завело дело против Гугъл за монополизация, а Федералната комерсиална комисия води антитръстово дело против Amazon и Meta.

Припомняме, че консуматори на iPhone са завели минимум три тъжби против Apple, свързани с проблеми с антената на най-новия модел на смарт телефона, съобщи Ройтерс.

Apple пусна iPhone преди време. Оплакванията са, че сигналът на телефона се губи, когато потребителите държат устройството по избран метод.

Засега обаче казусът наподобява не се е отразил отрицателно на продажбите на iPhone. За първите три дни от стартирането му на пазара Apple е продал 1,7 млн. броя от смарт телефона.

Заведеното групово дело против Apple и AT&T – извънреден снабдител на безжична интернет връзка за iPhone в Съединени американски щати, включва обвинявания в машинация заради немарливост, повреден дизайн и съзнателно укриване на обстоятелства.

Според подалите тъжба консуматори от компанията са знаели за дефекта, преди да пуснат телефона на пазара, само че не са го показали пред клиентите.

Освен това двете компании са упрекнати, че не са обезпечили поддръжка и клиентите са имали единствено три благоприятни условия: „ да държат телефоните си по неуместен и изкуствен метод “, да платят 10% такса за приемане на смарт телефона назад от продавача или да платят 29,95 $, с цел да купят едно от калъфчетата на Apple, за които се приказва, че оправят казуса със сигнала.

Източник – Bloomberg/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР