Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) разреши две антимонополни разследвания

...
Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) разреши две антимонополни разследвания
Коментари Харесай

Американски регулатор започна две антимонополни разследвания срещу Nvidia

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати (DOJ) позволи две антимонополни следствия във връзка с Nvidia. Като част от първото следствие отделът ще изследва придобиването на израелския стартъп Run:ai от страна на Nvidia, написа Politico. При второто следствие министерството ще оцени злоупотребата на Nvidia с господстващото си състояние в региона на чиповете с изкуствен интелект, оповестява Information.

През април Nvidia похарчи 700 милиона $, с цел да придобие Run:ai — стартъп компания, профилирана в региона на софтуера за ръководство на GPU. DOJ не ризкарива естеството на опасенията си по отношение на договорката. Въпреки това, през последните години американските и интернационалните регулатори изследват придобиванията на огромните софтуерни компании.

През втората половина на юли регулаторите на Съединени американски щати, Обединеното кралство и Европейски Съюз издадоха взаимно изказване, в което се ангажираха да обезпечат „ отбрана против тактики, които подкопават честната конкуренция или водят до нечестни и лъжливи практики в екосистемата на ИИ “.

DOJ стартира второ следствие след недоволства от страна на съперници на Nvidia. Министерството ще ревизира дали компанията е злоупотребила с господстващата си позиция на пазара, с цел да оказва напън върху доставчиците на облачни услуги да купуват нейните артикули. Разследването ще дефинира дали Nvidia надценява клиентите за мрежово съоръжение, в случай че решат да закупят AI-чипове от съперниците в лицето на AMD и Intel.

Говорителят на Nvidia Милен Мангалиндан твърди, че компанията съблюдава всички закони. Тя съобщи готовността на Nvidia да даде всяка информация, която регулаторите изискват.

Mizuho Securities написа, че Nvidia управлява 70-95% от пазара на чиповете за образование на AI-модели. На компанията също могат да бъдат повдигнати обвинявания от страна на френския орган за защита на конкуренцията за хипотетични антиконкурентни практики. В началото на лятото Nvidia за малко изпревари по капитализация най-скъпата компания в света — Microsoft.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР