Министерството на правосъдието е предало на Агенцията за държавна финансова

...
Министерството на правосъдието е предало на Агенцията за държавна финансова
Коментари Харесай

Минитерството на правосъдието даде 4 обществени поръчки на АДФИ

Министерството на правораздаването е предало на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) да ревизира 4 публични поръчки, съобщи заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова. Причината са получени сигнали.

" Помолили сме АДФИ да извършат инспекция по 4 поръчки. Едната от тях е за зареждането на лавките в пандизите в цялата страна. Искаме с изключение на инспекция за правомерност, да се извърши и инспекция на образуване на цените в лавките и надценките, които се слагат ", изясни Павлова.

Министерството на правораздаването желае подпомагане от АДФИ и за публичната поръчка по отношение на облеклата на надзирателите в Групово дело " Изпълнение на наказванията ", както и за поръчката за дезинсекцията на местата за отнемане от независимост.

" Това е по отношение на Коронавирус ограниченията, както и с регулярните ограничения против гризачи, хлебарки ", добави Мария Павлова.

Обърнали са се към АДФИ и да извърши инспекция за закупуването на конвойни коли за Групово дело " Охрана ".

" Идеята, с изключение на всичко останало, е по този метод да се ревизират и вътрешните механизми за инспекция в самото министерство, защото всички тези инспекции, всичките тези публични поръчки, са минали през вътрешна инспекция от контролния орган в Министерство на правораздаването ", уточни Мария Павлова.

Тя е известена и, че от понеделник АДФИ са стартирали инспекция и по отношение на социална поръчка за храненето в пандизите.

Мария Павлова разгласи, че е завършила назначената по нейно предписание инспекция във връзка със сигналите за издевателства в пандизите.

" Установено е, че за интервала от 01.01.2017 година до май месец тази година, има общо 9 случая във всички затвори в страната, свързани с полова цялост на лишените от независимост. Всички случаи са докладвани в прокуратурата. По 6 от тях има формирани досъдебни производства, две към този момент са завършили с неоправдателни присъди ", сподели Павлова и уточни, че случаите са в цялата страна.

Преди време пред Комисията по проверка в Народното събрание Светослав Илчовски съобщи, че е имало видео с издевателства над предприемач, до момента в който той бил в ареста. Мария Павлова отговори изрично негативно на въпроса някой от откритите при инспекцията случаи да е във връзка със сигнала.

" Все отново в сигнала нямаше никаква конкретика нито за време, нито за място. За интервала, за който се разясняваше, няма открито такова деяние в никой от пандизите ", изясни Мария Павлова.

Миналата седмица от правосъдното министерство оповестиха, че по отношение на формирано дисциплинарно произвеждане против старши комисар Десислав Трайков, шеф на Софийския затвор, е отхвърлен от служба до привършване на производството.

Мария Павлова изясни, че то е формирано по отношение на постъпили голям брой сигнали. Те са за нарушавания, свързани с реда за допуск, с отдаването на затворнически труд, с по този начин наречените ВИП килии.

" Затова се правят инспекциите, до момента в който не приключат инспекциите няма по какъв начин да оповестим повече информация ", сподели още Мария Павлова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР