Министерството на отбраната увеличава времето за изпълнението на военната служба

...
Министерството на отбраната увеличава времето за изпълнението на военната служба
Коментари Харесай

МО увеличава времето за военна служба

Министерството на защитата усилва времето за осъществяването на военната работа след приключено образование или подготовка. Подобно условие съществува от 13 години в Закона за защитата. Но актуализирането на критериите се прави поради потребността военните да останат в системата по-дълго, написа.

Задължителната работа за добита степен „ Бакалавър “ в професионално направление „ Военно дело “ става 10 години и 5 години след довеждане докрай на курс за придобиване на професионална подготовка по военно дело.

Годишно Министерството влага до милион и половина лв. в образованието на към 1000 военнослужещи. Но приблизително по 150-200 на година отиват в частния бранш и в към структури на НАТО и Европейски Съюз с по-високо възнаграждение, написа в обосновките.

Недостигът на военни през последните 5 години се резервира в непрекъснати граници на 20%.

В Сухопътни войски най-силно дефицитът е изразен при младшите офицери – над 30 % и при бойците – съвсем 30%.

Други промени плануват отпадане на условието за ежегодност на атестирането на военнослужещите, с цел да да не се пречи на осъществяването на функционалните им отговорности. Промените плануват без единодушието им военните да бъдат преназначаване равна или по-висока служба в същото обитаемо място, като по този метод се търси опция за запълване на така наречен „ непривлекателни “ длъжности.

Срокът за публичното разискване на измененията изтича при започване на юни. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР