Министерството на отбраната транспортира по спешност медицински екип от ВМА

...
Министерството на отбраната транспортира по спешност медицински екип от ВМА
Коментари Харесай

Вдигнаха военния Спартан за донорска ситуация в Горна Оряховица

Министерството на защитата транспортира по неотложност медицински екип от ВМА от София поради зародила донорска обстановка в Горна Оряховица. 

Това е станало привечер в неделя, а откакто военните лекари са взели органите за трансплантация, " Спартанът " ги е докарал назад на летище " София ".

" Самолетът излетя в 17.49 ч. и кацна на летище Горна Оряховица в 18.21 ч. В 22.52 ч. същата вечер самолетът се приземи назад на летище София, като задачата по превозването на медицинския екип беше изпълнена сполучливо ", оповестиха от Министерството на защитата.

Дежурният екипаж от авиационна база " Враждебна " е бил в състав - пълководец подполковник Пламен Дончев, помощник-командир - капитан Николай Калайджиев и борден инженер - майор Мирослав Пипев, разгласява информацията в профила си във Facebook и военният министър Димитър Стоянов.

Цялата интервенция по превозването до летището в Горна Оряховица, активността на медиците на място и връщането им назад е траяла общо пет часа, а при донорски обстановки точно времето е решаващият фактор.

Това е първа задача на военния " Спартан " за тази година, при която транспортира медицински екип за органи за трансплантация. Миналата година имаше още веднъж незабавни полети при обстановки за превозване на органи за трансплантация - откаран бе екип от лекари от ВМА във Велико Търново за чернодробна трансплантация. Извънреден полет за донорска обстановка имаше и до Варна, още веднъж с екип от ВМА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР