Министерството на отбраната спази всички протоколи при реакцията по сигнала

...
Министерството на отбраната спази всички протоколи при реакцията по сигнала
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: По 2-3 пъти на седмица ми се иска оставката, нищо ново

Министерството на защитата съблюдава всички протоколи при реакцията по сигнала за минирания дрон край Тюленово, заявиминистърът на защитата Тодор Тагарев преди чуването му в парламентарната Комисия по защита.

" От един случай не може да съдим за трендове. Това, което мога да кажа, че от позиция на реакцията на Министерство на защитата, са спазени всички протоколи. Трябва да имате поради, че в извънработно време ние поддържаме подготвеност за реакция в границите на четири часа, т.е. когато, както в този случай, това стане през нощта, ние няма по какъв начин да тръгнем незабавно някои. Тръгва на развиделяване екипът, отива на мястото, разпознава боеприпаса, взима всички ограничения за сигурност и унищожава боеприпаса. " - разяснява той.

„ В 11 часа този арсенал към този момент е погубен и няма никакво съображение за терзание на който и да било “, акцентира Тагарев, като уточни, че всички ограничения за сигурност са взети и няма никаква причина за терзание.

Министърът означи, че не са разбрали от кое място е пристигнал дронът. „ Очевидно той е паднал във водата, течението го е извлякло към брега. Може това да се е случило преди часове, може да се е случило преди дни. Няма по какъв начин да създадем цялостен разбор, по-важното беше да бъде погубен този арсенал. “ - изясни той, като изрази съмнение, че може да са минали до две седмици, откогато той е паднал.

Министърът на защитата прикани да бъде представен тъкмо. „ Аз споделих, че на процедура всяка седмица се случва - извеждаме тези мобилни екипи за заличаване на невзривени муниции, каквито и да са те. Не приказваме за Черно море, не приказваме за дронове. “ - уточни Тагарев.

Той разясни, че е изискал информация, от която излиза наяве, че за първите седем месеца на тази година екипи са викани 34 пъти и са унищожени 127 боеприпаса от друг темперамент. „ Излизали са 161 военнослужещи, 68 единици техника. Така се рапортува в армията. Навсякъде по територията на страната. На процедура това е удостоверение на моите думи, че е ежеседмично. “ - сподели още министърът на защитата.

Той разяснява и настояването на оставката му:

„ Средно два или три пъти на седмица на мен ми се желае оставката, тъй че не виждам нещо по-различно в този случай “, съобщи Тагарев и добави, че не вижда причина да му желаят оставката, защото армията е работила по този начин, както са предписанията, с всички ограничения за сигурност, никой не е потърпевш, дронът е погубен и няма никаква заплаха за хората. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР