Министерството на отбраната ще строи малък град за съюзниците на

...
Министерството на отбраната ще строи малък град за съюзниците на
Коментари Харесай

Строим градче за натовци край Ямбол

Министерството на защитата ще строи дребен град за съдружниците на НАТО на наша територия. Финалното решение къде да бъде вдигнат той още не е взето. Засега военните са харесали региона на Ямбол.

В градчето непрекъснато ще обитават 1500 военни от интернационалната бойна група на територията на България.

Строителството ще отнеме повече от година, а прогнозната цена за него е 100 милиона лв..

„ По време на държавното управление „ Петков ” през 2022 година се реши да има интензивно наличие в България. Това бе доказано от държавното управление на среща на върха на НАТО в Мадрид, когато всъщност се взе решението за разполагане на до една бригада в България ”, разяснява националният представител от ГЕРБ Христо Гаджев. Той посочи, че по тематиката липсва връзка с локалната общественост в Ямболско, с цел да се изясни, че това е от изгода за България, защото влиза в общата политика на НАТО за възпиране на опциите за нахлуване над страната.

„ Има военна оценка, за какво би трябвало да е в Кабиле.

Тя е направена още по времето на служебното държавно управление. Относно това до какъв брой построяването ще коства 100 млн. лв., следва да забележим, така като и на мен тази сума ми се вижда огромна ”, добави Гаджев.

„ Не става въпрос за нещо, което би трябвало да се случи незабавно ”, разяснява тематиката националният представител от ПП/ДБ Ивайло Мирчев. Според него няма никакви терзание, във връзка с възможна база в Ямбол, а към момента не е ясно какъв и къде ще бъде комплексът.  
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР