Министерството на отбраната ще продължи да подкрепя усилията за изграждането

...
Министерството на отбраната ще продължи да подкрепя усилията за изграждането
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Подкрепяме изграждането на високотехнологичен военноморски флот

Министерството на защитата ще продължи да поддържа напъните за построяването и поддържането на високотехнологична база за военноморския ни флот.

Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов в приветствието си към персоналния състав на Военноморските сили (ВМС) през днешния ден, 13 август, във Варна, на тържественото заседание – концерт по случай 143 години от основаването на бойния флот. Министър Стоянов увери, че планът за новия многофункционален патрулен транспортен съд се развива с бързи темпове и акцентира, че това е реалност, с помощта на настойчивостта на командирите и военнослужещите.

„ Благодаря на всички вас, които показвате по какъв начин могат да се преодоляват всички усложнения “, уточни министър Стоянов. В словото си той посочи още, че българските Военноморски сили са поръчител за суверенитета и сигурността на страната ни. „ Участията в учения, национални и интернационалните задачи и интервенции са доказателство за вашия професионализъм. Доказателство е и последното сполучливо завършило обучение „ Бриз – 2022 “ с присъединяване на 11 страни, провело се в Черно море в изискванията на извънредно усложнена геополитическа среда “, уточни още той. Министър Стоянов благодари на флотските ветерани и на фамилиите и околните на военните моряци и пожела на всички попътен вятър и бъдещи професионални триумфи.

„ Делата са главният ключ към триумфа и българските Военноморски сили ползват тази максима в своята работа. Те сами провокират триумфа си – посредством упорити и своевременни дейности. Съдя обективно по постигнатите резултати по трите задачи на Въоръжените сили и по демонстрираната интензивност в процеса на рационализация на Българската войска “, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов на тържественото събрание-концерт във връзка 143-ата годишнина от основаването на Военноморски сили. В словото си той подчертава върху актуалните условия на комплицирана военностратегическа среда и на война в непосредствена непосредственост до нашите граници. „ През годините неведнъж сме подчертавали сериозната значимост на Черно море за националната ни сигурност. В съюзен формат на всички равнища сме отстоявали тази позиция “, акцентира адмирал Ефтимов. „ Готовността на дежурните сили и средства на военния ни флот е нараснала, а системата за наблюдаване на морските пространства е сложена под непрестанен режим на работа. Мерките за нараснала зоркост, както и тези за дълготрайно повишение на възпиращия и защитителен капацитет, слагат нови, по-високи условия за развиването на качествата на Военноморски сили и на актуалните военнослужещи “, акцентира той.

Командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов също акцентира, че за своята 143-годишна история Военноморски сили са потвърдили, че са една от институциите на страната. Той благодари на военнослужещите и цивилните чиновници за тяхната отдаденост и професионализъм. За проявен висок професионализъм военнослужещи и цивилни чиновници от Военноморски сили бяха наградени от министъра на защитата и началника на защитата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР