Министерството на отбраната ще продължи да подкрепя усилията за изграждането

...
Министерството на отбраната ще продължи да подкрепя усилията за изграждането
Коментари Харесай

Стоянов: Подкрепяме изграждането на високотехнологичен военноморски флот -

Министерството на защитата ще продължи да поддържа напъните за построяването и поддържането на високотехнологична база за военноморския ни флот.

Това сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов в приветствието си към персоналния състав на Военноморските сили  във Варна на тържественото заседание - концерт по случай 143 години от основаването на бойния флот.

Министърът увери, че планът за новия многофункционален патрулен транспортен съд се развива с бързи темпове и акцентира, че това е реалност, с помощта на настойчивостта на командирите и военнослужещите.

„ Благодаря на всички вас, които показвате по какъв начин могат да се преодоляват всички усложнения “, уточни той и добави, че българските Военноморски сили са поръчител за суверенитета и сигурността на страната ни.

„ Участията в учения, национални и интернационалните задачи и интервенции са доказателство за вашия професионализъм. Доказателство е и последното сполучливо завършило обучение „ Бриз - 2022 “ с присъединяване на 11 страни, провело се в Черно море в изискванията на извънредно усложнена геополитическа среда “, сподели Стоянов.

Той благодари на флотските ветерани и на фамилиите и околните на военните моряци и пожела на всички попътен вятър и бъдещи професионални триумфи.

„ Делата са главният ключ към триумфа и българските Военноморски сили ползват тази максима в своята работа. Те сами провокират триумфа си - посредством упорити и своевременни дейности. Съдя обективно по постигнатите резултати по трите задачи на Въоръжените сили и по демонстрираната интензивност в процеса на рационализация на Българската войска “, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Ефтимов сподели още, че през годините многократно са подчертавали сериозната значимост на Черно море за националната ни сигурност.

" В съюзен формат на всички равнища сме отстоявали тази позиция. Готовността на дежурните сили и средства на военния ни флот е нараснала, а системата за наблюдаване на морските пространства е сложена под непрестанен режим на работа. Мерките за нараснала зоркост, както и тези за дълготрайно повишение на възпиращия и защитителен капацитет, слагат нови, по-високи условия за развиването на качествата на Военноморски сили и на актуалните военнослужещи ", акцентира той.

Командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов означи, че за своята 143-годишна история Военноморски сили са потвърдили, че са една от институциите на страната. Той благодари на военнослужещите и цивилните чиновници за тяхната отдаденост и професионализъм. За проявен висок професионализъм военнослужещи и цивилни чиновници от Военноморски сили бяха наградени от министъра на защитата и началника на защитата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР