Министерството на отбраната ще поиска с официално писмо съдействие от

...
Министерството на отбраната ще поиска с официално писмо съдействие от
Коментари Харесай

Министерството на отбраната ще поиска съдействие от Полша за ремонт на двигатели за самолети МиГ-29

Министерството на защитата ще изиска с публично писмо подпомагане от отбранителното ведомство на Полша за замяна и ремонт на шест мотора за самолети МиГ-29.

За това се договориха служебният министър на защитата Димитър Стоянов и заместник-ръководителят на задачата на Република Полша Ивона Якушко-Дудка на среща в Министерство на защитата. В срещата участваха и заместник-министрите Теодора Генчовска и Катерина Граматикова, началникът на политическия кабинет Владко Владов, както и аташето по защитата на Полша полковник Пьотр Грела.

„ Въпросът за нас е сериозен сега, с цел да успеем да осигурим задачата на българските Военновъздушни сили за защита на въздушното пространство. Ще подготвим всичко належащо, с цел да може да стартираме процедурата за замяна на моторите при първа опция “, съобщи министър Стоянов.

От своя страна заместник-ръководителят на задачата на Република Полша се ангажира да спомага за допустимо най-скорошно решение по този въпрос.

Двете страни потвърдиха отличните другарски взаимоотношения сред България и Полша и извънредно положителното съдействие в областта на защитата.

„ Бих желал да благодаря на Република Полша, че взе участие в плановете за рационализация на Българската войска. За страдание, този развой се забави главно поради финансови аргументи. Нашето предпочитание е през тези два месеца мандат на служебното държавно управление да поставим оптимални старания, с цел да дадем подтик на този развой “, съобщи министър Стоянов.

Сред разискваните въпроси на срещата бяха войната в Украйна и последствията за България и Полша, както и дейното присъединяване на двете страни в самодейността „ Три морета “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР