Министерството на отбраната се надява съюзническа държава от формата Рамщайн

...
Министерството на отбраната се надява съюзническа държава от формата Рамщайн
Коментари Харесай

Министерството на отбраната ще търси пари от съюзническа държава, за да изпрати БТР-и за Украйна

Министерството на защитата се надява съюзническа страна от формата " Рамщайн " да даде пари за превозването на български бронетранспортьори (БТР) към Украйна . Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев по време на чуването си в отрасловата парламентарна комисия в сряда.

Става дума за 100 бронетранспортьора с отпаднала нужда за армията, които България ще подари на Украйна. Парламентът ратифицира съглашението с Украйна в края на ноември предходната година, президентът Румен Радев му наложи, което след това Народното събрание и одобри новата.

Контактната група за защита на Украйна е известна като формат " Рамщайн ", тъй като се събира за първи път в едноименната база на Съединени американски щати в Германия малко след началото на войната на Русия против Украйна 2022 година В групата вземат участие 54 страни, 31 от тях са членки на НАТО. Те поддържат защитата на Украйна, като изпращат военно съоръжение в отговор на съветската инвазия.

" Сумата за превозването на бетеерите би била търпима, само че пробваме във формат " Рамщайн ". Ако е належащо ще се обърнем и към вас, сподели Тагарев на депутатите по време на чуването си в сряда.

В момента това чакаме, да забележим кой ще вдигне ръка, добави Тагарев. Той отхвърли да посочи нужната сума, само че по закон Народното събрание би трябвало да утвърждава всяка военна договорка за над 100 млн. лева, до момента в който тези до 50 млн. лева изискват утвърждение единствено от Министерския съвет.

Тагарев дефинира превозването на техниката, като " доста сериозна логистична интервенция ".

" Доставката на машините би лишила към два месеца от момента, в който Министерството на защитата получи финансиране ", сподели военачалник Михаил Попов, който е заместник-началник на защитата:

Преди дни президентът на Украйна Володимир Зеленски на водачите на ГЕРБ, " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) и Движение за права и свободи Бойко Борисов , Кирил Петков и Делян Пеевски за помощта.

България обезпечава огромно количество боеприпаси на украинската опозиция. Напоследък Украйна се оплаква от дефицит на оръжия, с цел да успее да спре съветската инвазия. Русия атакува Украйна преди близо две години и от този момент Киев се пази благодарение на западните съдружници.

В момента помощта на Съединените щати за Украйна е, а помощта на Европейския съюз се Виктор Орбан .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР