Министерството на отбраната съобщи, че Индия е изпробвала балистична ракета,

...
Министерството на отбраната съобщи, че Индия е изпробвала балистична ракета,
Коментари Харесай

С тестването на балистична ракета през нощта Индия изпрати недвусмислен сигнал до Китай

Министерството на защитата заяви, че Индия е тествала балистична ракета, способна да носи нуклеарна бойна глава на разстояние до 5 000 км, което медиите нарекоха " немилостив сигнал " към Китай, защото двете страни не престават да са в граничен спор.

Ракетата " Агни-5 " беше изстреляна от остров Абдул Калам край източния бряг на Индия късно в сряда и се приводни в Бенгалския залив.
 Индия е провела сполучлив тест на междуконтинентална балистична ракета Индия е провела сполучлив тест на междуконтинентална балистична ракета
Индия е провела сполучлив тест на междуконтиненталната балистична ракета „ Агни-V ”, оповестява CNN. Крайната цел е ракетата да...

" Успешното тестване е в сходство със декларираната политика на Индия за " надеждно минимално въздържане, което е в основата на уговорката за неупотреба на нуклеарни оръжия за първи нуклеарен удар ", се споделя в изказване на министерството на защитата.

17-метровата ракета е тествана няколко пъти преди този момент, само че не и през нощта, а локалните медии обявиха, че определеното време е имало за цел да изпрати сигнал до Пекин.

Напрежението с Китай е огромно, откогато през юни 2020 година 20 индийски бойци починаха при конфликти на противоречивата граница в Хималаите. Оттогава нуклеарните съседи укрепиха границата с десетки хиляди спомагателни бойци.

През последните години Индия задълбочи съдействието си в региона на защитата със западните страни, в това число в границите на Четворния съюз със Съединени американски щати, Япония и Австралия. В същото време Ню Делхи е главен покупател и на съветска военна техника като поръча системата за противоракетна защита С-400 на Москва на стойност 5,4 милиарда $ макар опасността от наказания от страна на Съединени американски щати.
 Индия трансферира 50 хиляди бойци по границата с Китай Индия трансферира 50 хиляди бойци по границата с Китай
През последните месеци Индия предислоцира най-малко 50 000 спомагателни военнослужещи по границата с Китай, с цел да укрепи позициите си в реги...

Този месец " Файненшъл таймс " заяви, че Китай е тествал хиперзвукова ракета, която е обиколила Земята в ниска орбита, преди да се спусне към задачата си, която обаче пропусна. Пекин отхвърли информациите, като настоя, че става въпрос за рутинно тестване на галактически уред за многократна приложимост.

Хиперзвуковите ракети са новата граница в ракетните технологии, защото летят по-ниско и са по-трудни за разкриване от балистичните ракети, могат да доближават цели по-бързо и са маневрени. Съединените щати, Русия, Китай и Северна Корея са тествали хиперзвукови ракети, а няколко други страни създават тази технология - в това число Индия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР